Het vervolgverhaal

Een vervolgverhaal in tenminste 4 delen, waarin besproken wordt hoe de wereld tenonder gaat aan de problemen.

Wat gebeurde er in de vorige aflevering?

Anders was met Vader A naar de huishoudbeurs gegaan en had er een bezem gekocht. Ze vloog ermee naar huis en zette hem in de kamer. Toen hoorde ze boven een vreemd geluid. Ze sloop naar boven en keek voorzichtig over het randje van de trap.......

Jammer genoeg kon ze niets zien, omdat haar blonde lokken voor haar ogen hingen. Ook speelde zijdelings een rol dat het licht niet aan was. Ze knipte de lamp aan en was met stomheid geslagen. Daar lag haar moeder op bed te slapen, en snurken dat ze deed! Het hele huis trilde ervan.
Door het felle licht werd moeder wakker, deed haar ogen open en kon weer zien. Ze zag haar dochter die een beetje schaapachtig keek. Wellicht kwam dat doordat ze bij een nachtspel een paar avonden daarvoor een schaap moest nadoen. (shoarma, red.) "Dag Marloes", zei moeder (want Anders heette dus niet anders dan Marloes),"wat doe jij hier?" "Ik woon hier", zei Marloes. "O ja, da's waar ook. Leuk huisje heb je trouwens. Fijn bubbelbad vooral."
Marloes kookte van binnen. Dat was erg vervelend, de sprinklerinstallatie ging aan en nu was zo'n beetje het hele huis een bubbelbad.
Na te zijn opgedroogd liet Marloes haar moeder het verhaal vertellen.
Het kwam erop neer dat moeder verlaten was door vader. Vader zei dat hij genoeg had van haar onrealistische, burgerlijke, onintellectuele, saaie en in- en invervelende AardappelAnders-gerechten.
De vooruitblik van zo'n ovenschotel deed Marloes huiveren, en ze besloot het maar niet zover te laten komen. "Kom, we gaan wel wat eten halen", zei ze tegen moeder. Ze liepen naar het kwalutaria op de hoek, 'De Vette Hap'. Daar was altijd wel een lekker delletje of balletje te halen. Voorwaarde was wel dat je niet teveel gedronken mocht hebben, want op de trap lag tapijt en dat wilden de eigenaren graag sparen.
Marloes en moeder bestelde een mexicano en een friet sate, een lihanboutje en een kaassouffle, vijf kroketten, drie korteletten, een smulrol, viandel, bereklauw en een open been. Ook gingen er wel 20 frikandellen over de toonbank. Ze landen dan ook precies waar ze zijn moesten...... in de afvalbak.
Nadat Marloes en haar vervelende moeder hadden gegeten, wilden ze teruggaan naar huis. Ze waren nog maar net 'De Vette Hap' uit, en ze verloren langzaam het bewustzijn..........
Ze werden wakker op de Intensive Care, in het Tweestedenziekenhuis. Wat was er gebeurd? Waren ze ontvoerd door buitenaardse wezens? Waren ze lamgeslagen door de frikandellen? Werden ze bevangen door de ijzige kou, die heel vervelend kan zijn zo in augustus? Lees het antwoord in deel 5 van dit vervolgverhaal.

Door naar deel 5 van het vervolgverhaal
Terug naar de uitgave van januari 1999