Het vervolgverhaal (3)

Een vervolgverhaal in tenminste 3 delen, waarin besproken wordt hoe de wereld tenonder gaat aan de problemen.

Het meisje gebruikte dus geweld..ige koffers om haar spullen mee te vervoeren. Ze was namelijk lid van het Nederlandse Curling-team. Niet dat ze het een leuke sport vindt, want ze is niet zo'n goede sportster. Vandaar dat ze aan curling doet. Niettemin, Vader A. kwam met haar in gesprek over curling en ze vertelde dat ze haar gewicht op peil moest houden voor de wedstrijden. Vader A. wilde daarop "Met z'n allen Montignaccen", maar van het meisje hoefde dat niet zo nodig. Ze vond Montignac niet zo'n aardige man. Dat was geen vooroordeel, want ze heeft geen vooroordelen. Italiaanse mannen, met van die snorren, die hadden vooroordelen, maar zij niet.

Nu, Vader A. en het meisje hadden een hele discussie over het nut van het volgen van een cursus kantklossen, die gehouden zou worden in Oegstgeest, terwijl de vier Italiaanse mafioso langskwamen. Ze hadden geen snorren, dus het zullen wel geen echte Italianen geweest zijn. De Italianen begonnen zich ook in het gesprek te mengen en ze vonden dat zo'n cursus kantklossen een aangename verrijking zou kunnen zijn voor hun cultureel getinte kijk op het leven. De vier namen dus de trein terug naar Oegstgeest. Vader A. en het meisje, dat we voortaan anders zullen gaan noemen, liepen naar de bushalte. Anders dan anders had Vader A. geen OV-jaarkaart, dus terwijl anders in de bus kon stappen, moest Vader A. het luttele bedrag van 3,50 betalen alvorens plaats te kunnen nemen in de zetels van de bus. Vader A. deed dat dan ook, dus deze passage was eigenlijk niet echt nuttig voor de verhaallijn.
Ze gingen met de bus naar de huishoudbeurs. Vader A. wilde voor zijn nieuwe hit een weegschaal kopen, terwijl anders voor haar sport een nieuwe bezem in haar bezit moest krijgen. Op de huishoudbeurs scheidden hun wegen. Vader A. liep gelijk naar de weegschalen, koosde duurste uit en ging naar huis. Vader A. moest per se de duurste hebben, en anders niet. Zij keek dus goed naar alle bezems en besloot een goede bezem te kopen voor een redelijke prijs. Internationaal onderzoek had uitgewezen dat deze bezem significant beter bezemde dan overige bezems. Anders durfde de uitdaging wel aan en ging met de bezem weer naar huis. Later die dag kwamen bij de politie meldingen binnen van mensen die meenden een heks te hebben gezien. De politie nam het niet zo serieus en zei tegen de mensen dat het vast anders was geweest.
Eenmaal thuisgekomen bleek anders een normaal mens. Ze ging boodschappen doen bij de C1000, ging naar de bibliotheek om .... boeken te lenen en ging met haar nieuwe bezem trainen. Toen ze van de training thuiskwam stond de deur van haar huis op een kiertje. Ze wist toch zeker dat ze hem op slot had gedaan. Anders ging voorzichtig en ook een beetje angstig naar binnen. Ze hoorde op de eerste etage vreemde geluiden, alsof iemand met meubilair aan het smijten was... ze sloop via de trap naar boven. Ze had ook de lift kunnen pakken, maar helaas had ze die niet. Voorzichtig keek ze over het randje van de overloop.........

Benieuwd hoe dit afloopt? Ik eigenlijk ook wel. Lees dus deel vier van dit verhaal.

Door naar deel 4 van het vervolgverhaal
Terug naar de uitgave van juli 1998