Knowledge Base Help Center

Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Actiedag giro 555

Woensdag 15 februari komen de publieke en commerciële radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Beeld & Geluid in Hilversum wordt die dag omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders. Dit alles met één doel natuurlijk: zoveel mogelijk geld ophalen voor de hulp die zo dringend nodig is.Programma
Radiozender NPO FunX (zender 18) trapt woensdag om 5.55 uur af in Beeld & Geluid en is de hele dag de nationale actiezender. ’s Avonds om 20.30 uur wordt er een gezamenlijk programma uitgezonden van NPO, RTL en Talpa Network. Het programma is te zien op NPO1 en wordt gepresenteerd door presentatoren van de verschillende omroepen.

Behalve NPO FunX (zender 18), doen ook andere radiozenders mee met de actie, namelijk:QMusic (zender 9), Radio 538 (zender 7), Radio 10 (zender 13), Radio Veronica (zender 10), Sky Radio (zender 8) en NPO-radiozenders. NPO is bezig om de televisie uitzendingen ook met zowel Turkse als Syrische ondertiteling op NPO 1 extra (zender 81) en NPO 2 extra (zender 82) te laten zien.

Eindstand
De einduitslag van de actiedag is live te volgen bij zowel NPO, RTL als SBS6. Doneren is de dagen erna ook nog mogelijk. Het geld is onder andere dringend nodig voor onderdak, medische hulp, eten, drinken en hulpgoederen, zoals medicijnen, warme kleding en dekens.

Wilt u direct een donatie doen, dan kan dit via deze link.
GEEF NU

Inhoudsopgave