Knowledge Base Help Center

Categorieën
< Alle onderwerpen
Print

Formule 1 via Viaplay

We krijgen de laatste weken steeds meer vragen over hoe het nu verder gaat met de Formule 1. Op 18 maart 2022 begint het nieuwe seizoen en behalve de aankondiging dat de races niet meer live te zien zullen zijn op Ziggo Sport maar op Viaplay, lijkt er nog niet heel veel meer informatie. Inmiddels zijn Ziggo en KPN ook met de eerste aankondigingen gekomen en daarbij lijkt het, of deze partijen de sportzenders live zullen gaan doorzetten binnen hun TV dienst. Niets is minder waar.

Waarom gaan KPN en Ziggo wel de Formule 1 aanbieden?
Viaplay gaat de Formule 1 als streaming dienst aanbieden in Nederland. Dit is vergelijkbaar met streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Wat KPN en Ziggo nu aanbieden is de optie om de streamingdienst van Viaplay via hen af te rekenen. U gaat dan echter wel dezelfde streamingdienst gebruiken die u ook rechtstreeks bij Viaplay kunt afnemen en uiteindelijk ook voor dezelfde prijs, namelijk de €13,99 die Viaplay zelf ook haar directe eindgebruikers gaat aanrekenen. Wel kunnen partijen er, net als Viaplay straks, voor kiezen om Viaplay met een introductieaanbod te lanceren. Voor bestaande of voor nieuwe klanten. Wat wel belangrijk is dat het dezelfde streamingsdienst blijft die Viaplay ook aanbiedt. Dat betekent bijvoorbeeld dat wanneer u Viaplay aan uw Ziggo abonnement toevoegt, u deze zenders zeer waarschijnlijk niet kunt kijken op uw TV met alleen een insteekkaart. En wanneer u een Viaplay abonnement toevoegt aan uw KPN abonnement met drie ontvangers, kunt u niet op alle drie de ontvangers tegelijk de Formule 1 kijken. Sterker nog, als u op 2 apparaten (lees TV ontvangers) de Formule 1 aan hebt staan, kunt u niet ook nog eens op uw tablet buitenshuis Viaplay aanzetten.

Voordeel van een abonnement bij Viaplay.
Wat is dan het voordeel van Viaplay via uw TV aanbieder ten opzichte van Viaplay rechtstreeks afnemen via Viaplay? Waarschijnlijk is het enige voordeel dat u de streamingsdienst wel kunt starten vanaf uw interactieve TV box. Net zoals u bij sommige aanbieders ook Netflix kunt starten vanuit het menu van uw interactieve TV box. Het is echter geen live TV dienst zoals dit met Ziggo Sport was. U heeft vanwege het streaming karakter van de dienst waarschijnlijk dan ook (samen met de rest Nederland) een vertraging van het signaal van iets van 30 seconden ten opzichte van het live signaal. Iets wat bij Netflix geen probleem is,  omdat dit nooit live is maar met sportevenementen wel eens vervelend kan zijn. Inmiddels heeft ook Viaplay zelf haar introductieaanbod gelanceerd. Wanneer u voor 1 maart 2022 een jaarabonnement bij Viaplay neemt, betaalt u het eerste jaar maar €8,25 per maand, in plaats van de eerder gecommuniceerde tarieven van €13,99.

Gaat GlobalXS ook Viaplay aanbieden?
Uiteraard is GlobalXS ook in gesprek met Viaplay om te kijken of wij hun aanbod ook zouden kunnen aanbieden aan onze klanten. Vanwege de hierboven genoemde nadelen hebben wij wel de voorkeur ons live tv-aanbod uit te breiden met deze nieuwe sportzenders en niet alleen een streamingdienst aan ons menu op uw TV toe te voegen. Als blijkt dat we Viaplay alleen als streamingdienst mogen toevoegen, dan zullen wij onze klanten zeer waarschijnlijk het advies geven om hun abonnement met Viaplay rechtstreeks met Viaplay te sluiten. U heeft dan precies dezelfde dienst, maar dan rechtstreeks van de partij die het aanbiedt. U kunt dan eenvoudig Viaplay aanzetten op uw Chromecast, SmartTV of welk ander apparaat dan ook waarop u nu ook Netflix, Disney+ of Amazon Prime lijkt. Zodra wij meer weten van Viaplay zullen we u hierover informeren. Het eventueel activeren van Viaplay bij ons of rechtstreeks bij Viaplay duurt nooit langer dan een dag.

Voor meer informatie over Viaplay zelf, kunt u kijken op https://viaplay.com/nl-nl/.


Inhoudsopgave