Over

Onze Missie en Visie

Wij zijn een bedrijf waar enthousiaste mensen elke dag met plezier naar hun werk gaan. We bieden televisie en communicatiediensten met een persoonlijke service aan mensen die niet kunnen of willen kiezen, in een markt waar je door sommige grote bomen het bos niet meer ziet.

We zijn anders dan andere bedrijven die televisie en communicatiediensten aanbieden, omdat wij ons altijd in de positie van de klant weten te verplaatsen en zodoende voor elke situatie een passend antwoord zoeken.

Doordat we ons exclusief richten op consumenten, is ook de service specifiek afgestemd op deze groep consumenten.

Daarbij geven we onze klanten het liefst een ongelijke behandeling, omdat iedereen nu eenmaal anders is. Daarom hanteren we altijd een persoonlijke benadering, waarbij zorgeloze toegang tot een optimale televisie en communicatie beleving een randvoorwaarde is.

Geschiedenis van GlobalXS

GlobalXS startte halverwege de jaren 90 als lokale Rotterdamse internetprovider. Dat was toen nog met een inbel dienst via de telefoonlijn. De start van het internet n Nederland. In 1997 werd GlobalXS onderdeel van Global Access, een internationale telefonieaanbieder die het dekkingsgebied van GlobalXS uitbreidde tot heel Nederland. In 1999 ging de Global Acces groep verder onder de naam Scarlet en verdween de naam GlobalXS uit de lijst met aanbieders.

Scarlet was in 2002 de eerste Alles-in-1 aanbieder in de Nederlandse markt en werd met de reclames met Beau van Erven Dorens in zijn onderbroek een bekende Nederlandse aanbieder. Ook in Belgie groeide Scarlet hard.

In 2013 werden de Belgische en de Nederlandse Scarlet opgesplitst en ging de Nederlandse tak verder onder de naam Stipte.

Na wat omzwervingen kwam Stipte in 2019 weer in handen van het oude management dat ook eind jaren 90 al actief was bij de groep. Door contractuele beperkingen mocht Stipte de eerste jaren niet actief worden op netwerken waar zij tussen 2016 en 2018 onder het vorige management ook al diensten had aangeboden.

Om die reden koos het huidig management ervoor om in die gebieden haar diensten te leveren onder de naam GlobalXS. GlobalXS is daarmee, na bijna 20 jaar weg te zijn geweest, weer terug als Nederlandse provider.

Interesse in GlobalXS? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen