Knowledge Base Help Center

Categorie├źn
< Alle onderwerpen
Print

Gebruik uw kinderen een smartphone?

Een eerste smartphone krijgen kinderen al vaak op een jonge leeftijd, maar bent u zich van de risico’s bewust en weet u hoe u dit toch kan beperken?

Tegenwoordig zit er in alle smartphone de optie oudercontrole. Deze functie kan worden gebruikt om overzicht te houden wat u kind doet en vooral wanneer en hoelang. In deze optie kan u bijvoorbeeld aangeven wanneer de smartphone kan worden gebruikt. U kan bijvoorbeeld instellen dat ‘s-nachts of tijdens schooltijden er geen gebruik van gemaakt kan worden. Ook kunt u hierin aangegeven wat de maximale uren per dag of week zijn om zo te voorkomen dat uw kinderen de hele dag op hun smartphone zitten en vergeten buiten te spelen bijvoorbeeld.

Ook kunt u door verschillende machtigingen aan te geven in de smartphone wat u goedkeurt als ouder, denk hierbij aan welke websites mag mijn kind bezoeken of wat er gedownload worden. Ook kan u categorie├źn uitschakelen zoals geweld en seks, zodat u als ouder altijd de controle houd en kan inzien.

Voor een veilig gevoel als ouder werkt de functie voor realtime GPS-tracering geruststelt, even kijken of uw kind goed is aangekomen op school of om even na te gaan of hij/zij is aangekomen of weggegaan op een locatie.

Daarnaast is het erg handig bij verlies of diefstal ervoor te zorgen dat u de smartphone kunt traceren. U kunt zelfs op afstand alle persoonlijke gegevens van het apparaat wissen om uw privacy en die van uw naasten te beschermen.

Bekijk de mogelijkheden op onze website https://www.globalxs.nl/internetbeveiliging/ of neem contact op met onze klantenservice.

Inhoudsopgave